De winter is nu écht voorbij, maar is dat ook terug te zien in de kledingkast van je kinderen? Lees hoe je binnen 30 minuten de kinderkledingkast weer op orde hebt.

  • Haal alle kleding uit de kast die: te klein is, afgedragen is, kapot is, de komende maanden niet gedragen wordt.
  • Gooi weg wat kapot is, gebruik hiervoor de kledingcontainer.
  • Geef weg wat nog goed is of verkoop het. Verkoop kwalitatief goede kleding of geef het door aan anderen. Wees heel kritisch als je kleding bewaart voor een broertje of zusje. Hoelang duurt het nog voordat hij of zij erin past? Is het dan nog steeds mooi? Past het wel bij degene waar je het voor bewaart? Bewaar alleen de pareltjes. Hoe vaak heb je kleding een paar jaar op zolder bewaard, om er vervolgens achter te komen dat je het toch niet gaat gebruiken? Geef het liever aan iemand die er nú plezier van heeft.
  • Bewaar wat in het najaar weer gedragen kan worden. De eerste jaren groeien kinderen zo hard dat een kledingstuk een half jaar later echt niet meer past . Maar vanaf een jaar of 3 kan een kledingmaat best wat langer gedragen worden. Een lekker vest of een favoriet winterjurkje, bewaar het voor de volgende winter.

Pak vervolgens alle zomerkleding die je tijdens de winter apart hebt bewaard. Haal de items eruit die toch niet meer passen of die je kind niet mooi vindt. Verkoop het of geef het weg en leg alleen in de kast wat gedragen gaat worden.

 

Vul aan

Mis je items in de garderobe van je kind? Schrijf dat op en ga er naar op zoek. Ben je op zoek naar duurzaam geproduceerde kinderkleding? Lees dan het volgende artikel: https://www.moedersminimalisme.nl/nederlandse-duurzame-kinderkledingmerken/

 

Indeling van de kast

Heb je veel ruimte in de kledingkast? Bewaar dan kleding in dezelfde kast. Zet een bak met winterkleding op de onderste plank. Alles wat nu gedragen wordt zet je bij de hand. Heb je niet zoveel ruimte, bewaar de kleding van een ander seizoen dan op zolder of in een andere kast in dezelfde kamer. Deze tips gelden natuurlijk ook voor het najaar, als de korte broeken wel weer even uit het zicht kunnen en dat favoriete winterjurkje weer gedragen wordt.

TIP: Cluster de kleding soort bij soort en gebruik mandjes voor ondergoed, sokken en bijvoorbeeld zwemkleding. Dat houdt de boel overzichtelijk.

Door een half uurtje van je tijd hierin te investeren creëer je overzicht. Je weet wat er nog nodig is en je hoeft niet meer te zoeken naar kleding. Je grijpt niet meer mis en je zoon of dochter loopt er weer piekfijn bij. Wil je dagelijks profijt hebben van een overzichtelijke kledingkast? Bekijk dan mijn gratis videoserie waarin ik je tips geef over het klaarleggen van kleding en het bijhouden van de was.

 

Nu jij

Heb jij dit weekend een half uurtje over? Maak die kledingkasten weer in orde zodat je kunt genieten van de zomer, zonder je druk te hoeven maken om kleding.