‘Met Een opgeruimd thuis help ik jou met het opruimen van je huis en het aanleren van vaste routines in het huishouden, zodat jouw huis (weer) een thuis wordt waar rust en ruimte is om lief te hebben en om datgene te doen waar jouw hart ligt.’

Geluk

Ik geloof dat we geluk ervaren als we met onze unieke persoonlijkheid iets kunnen bijdragen aan deze wereld en dat we door onze talenten te gebruiken elkaar kunnen liefhebben. In deze tijd zijn er veel prikkels en is er veel afleiding, zodat we soms niet meer weten wat we te doen hebben in deze wereld, wat ons uniek maakt en waar we blij van worden. Misschien kamp je met een depressie of burn-out. Ik geloof dat opruimen een krachtige manier is om je leven weer op orde te krijgen. Het schept fysiek ruimte om je heen, waardoor je thuis tot rust komt en niet op elk moment van de dag blootgesteld wordt aan (visuele) prikkels. Bovendien heeft het symbolische kracht: je schept mentale ruimte voor je doelen en dromen.

Hoe dat werkt?

Rommel is in feite niets anders dan een verzameling van uitgestelde beslissingen. Door te kiezen wat je wilt houden, neem je beslissingen voor de toekomst: waar wil ik mij op gaan richten en wat sluit ik af. Opruimen helpt je ook om gebeurtenissen of fases uit je leven te verwerken en af te sluiten, zodat je mentaal ruimte hebt voor nieuwe ervaringen.

‘Rommel is een verzameling van uitgestelde beslissingen’

ONRUST

Jarenlang heb ik zelf onrust ervaren in huis. Ik heb een lieve man en twee dochters en we hebben het goed samen. Toch was er altijd een onrustig gevoel, een gevoel van de dingen niet af hebben, niet klaar zijn voor een volgende stap. Ik voelde me geleefd en had de rust niet om keuzes te overdenken.

Na de geboorte van onze jongste dochter brak er voor mij een intensieve periode aan. Fysieke en mentale klachten na de bevalling in combinatie met zorgen om de gezondheid van onze dochter maakte dat ik opgebrand raakte. Het lukte mij niet meer om alle ballen in de lucht te houden en ik ben gestopt met mijn werk als fysiotherapeute. De maanden die volgden stonden in het teken van herstel, het huishouden en de zorg voor de meiden.

Rust en overzicht

En ik begon met opruimen. Stapje voor stapje, want ondanks dat ik een periode niet werkte had ik niet veel tijd om door te pakken. Het gezinsleven kost veel tijd en aandacht. Ik merkte dat met het langzaam afnemen van spullen, er meer rust en overzicht kwam. Zelfs het huishouden begon ik met plezier te doen! Ik (her)ontdekte waar ik gelukkig van word. Het heeft mij twee jaar gekost, ik heb me verdiept in verschillende methodes en theorieën over opruimen en huishouden. Ik heb uren aan filmpjes bekeken en meegedaan aan verschillende challenges. Ik kreeg er zoveel plezier in dat opeens het kwartje viel; hier wil ik anderen mee gaan helpen!

En jij?

Verlang jij ook naar meer rust en focus? Wil je graag een opgeruimd huis, maar weet je niet waar en hoe je moet beginnen? Ik kan me voorstellen dat je niet net als ik twee jaar lang de tijd hebt. Laat mij je helpen. Neem contact met me op en dan kunnen we samen bepalen wat het beste past in jouw situatie, zodat je snel kunt genieten van een opgeruimd thuis.

Famke luistert en oordeelt niet. Ze begreep waar ik stond en waar ik tegenaan liep. De rust die ze uitstraalt geeft veel vertrouwen!

Els

pakte samen met mij haar administratie aan